Therapie
Psychomotorische therapie
Psychomotoriek bij kinderen is erop gericht om kinderen met ontwikkelingsvertragingen en -stoornissen te helpen op vlak van grove motoriek, fijne motoriek, visuomotoriek en schrijfmotoriek. Ook visueel-ruimtelijke vaardigheden en lichaamsbesef worden getraind. Jongeren helpen met planning en organisatie bij studies en ADL-vaardigheden behoort ook tot psychomotorische therapie.
Vaak wordt psychomotoriek gegeven bij kinderen met:
Visueel-ruimtelijke leerstoornis
Schrijfmoeilijkheden of -stoornis
ADHD
DCD
ASS
Psychotherapie
Tijdens het synthesegesprek bespreken we samen onze bevindingen. We formuleren adviezen en bekijken hoe onze samenwerking verder zal uitzien.
Kinderen en gezinnen kunnen om allerlei redenen uit balans zijn. Dit uit zich in stress, angst, piekergedachten, boze buien, teruggetrokkenheid, enz. Als dit niet vanzelf overgaat en je als ouder met vragen blijft zitten, kan hulp van een therapeut nodig zijn. Samen kunnen we jullie en/of je kind ondersteunen om weer evenwicht en rust in jullie gezin te brengen.
Typ 10
We gebruiken verschillende ‘leerkanalen’ om de letters aan de juiste vinger te koppelen. Aan de hand van kleuren, afbeeldingen, posities, oefen je deze koppelingen op een leuke, speelse manier in. De nadruk ligt op het correct automatiseren en memoriseren van de letters en niet zozeer op het tempo. Dat verhoogt vanzelf na verloop van tijd, als je regelmatig blijft typen.
De typlessen gaan door in kleine groepjes (max. 4) tijdens de schoolvakanties. Individuele lessen zijn ook mogelijk, indien er sprake is van een leer- of ontwikkelingsstoornis. De lessen gaan door in onze lokalen of worden op vraag ook georganiseerd in scholen.
Ademhalingstherapie
Therapie bij baby’s en kinderen met ademhalingsproblemen zoals bronchitis, astma, mucoviscidose...
Voornamelijk indien de slijmvorming, het piepen en reutelen van de ademhaling, etc... blijven aanslepen.
In de therapie wordt gewerkt met de principes van autogene drainage. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende hulpmiddelen (PEP masker, banden,...) dit om het draineren en evacueren van de slijmen te bevorderen.
Relaxatie- ademhalingstherapie en lichaamsgericht therapie voor adolescenten en jongvolwassenen
In de lichaamsgericht therapie leer je communiceren met je lichaam. aan de hand van non-verbale oefeningen leer je meer voeling te krijgen met ervaringen en emoties die je lichaam opnemen en je gedrag en gevoel bepalen. Je leert opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt en je leert even het rationele aan de kant te zetten. Meer info kan je krijgen bij Leen Seijnhaeve
De therapie is erop gericht om zich zo goed mogelijk te laten voelen zodat je weer zin krijgt in bewegen op allerlei domeinen.
yoga voor kinderen